Om

Signe Søjberg Højlt (1981), er en Aarhus baseret teaterinstruktør, performer og kunstner. Signes arbejde har rødder i improvisation og devising indenfor scenekunst i det tværkunstneriske felt. Hun startede som performer på Teater Billedspor i 2001 og arbejdede der som performer og sanger i 13 år. Fra 2014-2019 arbejdede hun som teaterinstruktør på Teater Timp. Begge teatre var interdisciplinære teatre med både musikere og performere og baseret på improvisation og devising.


I 2020 startede hun som selvstændig og har frem til nu haft fokus på især FN’s verdensmål.

Som performer, improviserer Signe Søjberg Højlt med sig selv som instrument; med bevægelse, med sin stemme eller med hvilket som helst objekt hun får mellem hænderne. Signe leger med lyd, rekvisitter og moderne dans og hun bruger rytmer, tempo og toner som redskab til at udforske rummet mellem musik og performance. I dét rum forsøger hun gennem fri improvisation at skabe forskellige kompositioner såsom; koreografier, performative handlinger eller udvikle scener.

Signe inspireres ofte i naturen og ved meditation hvor hun får ideer til kunstværker og performances. Det er processen i arbejdet med ideerne der er det gennemgående når hun designer koncepter, fremfor en bestemt kunstform eller genre.